Glas in lood restauratie voor kerk

Een kerk in Lijnden werd gerestaureerd en direct opgebouwd tot prachtige kantoorlocatie voor een software bedrijf. De volledige toog van de kerk is glas in lood en was aan restauratie toe. Niet alleen hebben wij de glas in lood restauratie verzorgd, maar ook hardglazen wanden en deuren gemaakt en geplaatst. De vergaderruimte die op een zwevende vloer midden in de kerk staat werd voorzien van wanden. Hierdoor blijft de kerk licht en krijgt de vergader ruimte de indruk dat deze zweeft.

Glazen schuifwanden in de kelder

Doorgaans zijn kelders donker, maar door het gebruik van glas en de open ruimte kan ook deze ruimte gebruikt worden. De schuifwanden zijn gemaakt van gehard en gelaagd glas, zodat breuk eigenlijk onmogelijk is. De glazen schuifwanden worden op maat gemaakt en ter plekke afgemonteerd.

glas in lood restauratieRestauratie van glas in lood

Het is natuurlijk jammer als er een paar ruitjes van een prachtige authentieke glas in lood paneel stuk zijn. Het mooie is er dan juist vanaf, terwijl deze wand juist de prachtige sfeer creëert in ruimtes zoals deze kerk. Glas in lood reparatie is een specialistische klus waar wij graag mee helpen. Of dit nu een heel paneel is of een enkel stukje. Wij vinden het een eer om daarmee te helpen en het oude ambacht op een moderne manier te herstellen.

Hoe werken wij?

De combinatie van glazen panelen en glas in lood zoals bij deze opdracht worden veel gebruikt om van oude panden zoals bijvoorbeeld kerken en kloosters, kantoren maar ook appartementen te creëren. In dit specifieke geval wordt de identiteit van de kerk behouden. Door het gebruik van glas is de kerk functioneel te gebruiken als kantoor.  Heeft u vragen over glas in lood reparatie of het plaatsen van glazen panelen of -deuren? Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en u van het beste advies te voorzien.

Plaatsen van glazen panelen

glazen wanden in kerkEen specialistische klus, die wij grondig voorbereiden. Met lasermeters meten wij de afstanden, zodat de panelen precies passen, zijn er bijvoorbeeld trappen of andere hoeken waar wij omheen moeten werken? Geen enkel probleem! Wij zorgen dat de panelen precies op maat zijn en daarmee strak geplaatst kunnen worden.

Contact over glas in lood restauratie en glazen panelen?

Wij helpen u graag aan het beste advies betreft het herstel van glas in lood en ook in combinatie met glazen panelen en deuren. Wij worden echt blij van dit soort opdrachten, gewoonweg omdat wij onze kennis van glas op verschillende manieren kunnen gebruiken en daarmee een mooi resultaat neerzetten. Via ons contactformulier zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar, daar kunt u al aangeven waar u naar op zoek bent. Bent u niet zo’n schrijver en spreekt u ons liever persoonlijk, dan kunt u ons bellen op 023 201 41 12. Wij staan u ook graag persoonlijk te woord op de Wijkermeerstraat 23 in Hoofddorp.