De zomers worden steeds warmer en woningen koelen door aanhoudende hitte minder goed af waardoor huizen lange tijd warm blijven. Om ervoor te zorgen dat woningen koeler blijven is zonwerend glas een goed idee. Het plaatsen van zonwerende beglazing zorgt ervoor dat er slechts 20 tot 40% warmte wordt doorgelaten in plaats van de 66% die een HR++ raam doorlaat.

Zonwerend glas met coating

Zonwerend glas lijk op glas wat normaal gebruikt wordt. Dit glas is alleen iets minder transparant en gekleurd doordat er een speciale coating van metaaloxide is verwerkt op het glas. Door deze coating wordt de zon geabsorbeerd of weerkaatst en de warmte deels buiten gehouden. Daglicht komt, in iets mindere kwaliteit, gewoon binnen.

Veel ramen of ramen op het zuiden

Zonwerende ramen bieden een goede bescherming als er veel ramen zijn of als u ramen op het zuiden heeft. Het grote voordeel is dat u uw uitzicht kunt behouden en geen zonwering of zonwerende raamdecoratie meer nodig heeft. Juist voor moderne en strakke woningen is het gebruik van zonwerende beglazing een prachtige oplossing.

Zonwering of zonwerend glas

Zonwerende beglazing is zeer effectief, maar zonwering houdt in de regel op hete dagen meer warmte tegen. Een combinatie van glas en zonwering is een ideale combinatie als u alle warmte buiten wilt houden. Daarbij kan zonwerend glas in de winter ook een nadeel met zich meebrengen. Buitenzonwering hoeft u in de winter niet te gebruiken, en ramen met zonwerende coating zijn altijd aanwezig. In de winter wordt de warmte van de zon dus ook tegengehouden met zonwerend glas. Hierdoor zult u in de winter niet kunnen profiteren van de warmte van de zon, wat een nadeel kan zijn. Laat u zich dan ook goed informeren door onze experts.

Vragen over zonwerende beglazing?

Heeft u vragen over zonwerend glas en of het plaatsen hiervan een goed oplossing voor u kan zijn? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 023 201 41 12. Mail kunt u naar info@geendagzonderglas.nl. Ook kunt u 24/7 gebruik maken van ons contactformulier, wij zorgen dat wij snel contact met u opnemen.
zonwerend glas
zonwerend glas