Afkitten is een vak!

Het op de juiste manier afkitten van deuren, ramen en kozijnen is belangrijk met het oog op bijvoorbeeld goede isolatie. Een op de juiste wijze aangebrachte kitlaag houdt vocht, warmte, koud en wind tegen en voorkomt vervolgens schimmelgroei en vuilophopingen tussen de kieren.

Staldeuren afkitten

Voor een nieuwbouwproject bij Meers Paarden Centrum, waar nieuwe stallen en deuren zijn geplaatst bleek de fundering iets uit te steken ten opzichte van de gevel. Tijdens het plaatsen van de staldeuren zat er veel ruimte tussen de gevel en de kozijnen. Gelukkig is dit met de juiste techniek en materiaal prima op te lossen.

Hoe zijn wij te werk gegaan

Allereerst is het staal ontvet en is er vervolgens een primer gebruikt waarna er is afgekit met een 315 facade. De kozijnen staken 15 mm uit de gevel en is met een rugvulling van 4 cm dichtgezet. De voetmaat die wij gebruikten was 15 mm breed en 1 cm diep.

Mooi kitwerk, een lust voor het oog

Goed afkitten is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Met de voor en na foto kunnen we heel goed laten zien wat het verschil is. In totaal zijn alle 15 staldeuren afgekit en kunnen alle paarden veilig en zonder tocht in de stal staan.

Afkitten staldeur        afkitten staldeur na

 

 

 

 

Vragen over afkitten van deuren en ramen?

Wij helpen u graag met het afkitten van deuren en ramen. Heel graag staan wij u met raad en daad ter zijde. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 023 201 41 12 of mail naar info@geendagzonderglas.nl. Ook kunt u 24/7 gebruik maken van ons contactformulier, wij zorgen dat wij snel contact met u opnemen.

Afkitten staldeuren
Afkitten deuren en ramen