gebogen glas

Gebogen glas in etalage

Voor een klant in de Ferdinand Bolstraat in de binnenstad van Amsterdam hebben wij een bestaande etalageruit vervangen voor gebogen glas om de authentieke uitstraling te behouden. Het jaren 30 pand heeft een authentieke grote etalageruit aan de voorzijde, met aan de zijkant extra etalage inkijk. In het verleden waren winkelruiten in deze straat meestal rond.

Vervangen van een platte ruit

Doordat de ruit ooit is vervangen door recht en plat exemplaar en de huidige eigenaar graag de historische waarde van het pand wil behouden is er gekozen om authentiek gebogen glas te herplaatsen. Er is gebruik gemaakt van enkel, gelaagd en gebogen glas, die op maat en via een speciaal proces worden gemaakt. Door de ronding van het glas is het inmeten een specifieke klus die gedaan is met uiterste precisie.

Gebogen glas
gebogen glas

Hoe plaatsen wij gebogen glas

Er is gebruik gemaakt van de originele kozijnen waarbij de stijl is verwijderd. Hierdoor is er een glasoppervlak ontstaan die bijna naadloos overgaat van het gebogen deel naar het rechte deel. De naad tussen de twee panelen is verbonden met een bronzen strip aan de binnen- en de buitenzijde. De etalageruit die je ziet is dus twee delen waarvan de grote ruit 3 x 2 meter is en gebogen deel 80 centimeter bij 2 meter.

Hoe maak je gebogen glas

De ruit wordt plat op maat neergelegd en vervolgend gewiegd in een oven waardoor precies de juiste ronding ontstaat en er niet teveel spanning op het glas komt te staan. Dit productie proces is een eeuwenoud ambacht die nog maar door enkelen in Nederland gedaan.

Contact over alle soorten ramen en ruiten

Omdat wij echt alles weten over glas, adviseren wij daar graag over. Neem gerust contact met ons op, één van onze specialisten staat je graag te woord via 023 201 41 12 over de mogelijkheden. Je ook ons offerte formulier invullen en versturen, als je een afbeelding van de huidige situatie upload, dan hebben wij alvast een compleet beeld en kunnen we je snel van de juiste prijs en advies voorzien.