Vacuumglas heeft een minimale dikte van 6-7 millimeter en gewicht, waardoor ramen in bijvoorbeeld monumentale panden in de bestaande kozijnen passen. Ook heeft vacuumglas een hoge isoleerwaarde en zorgt het voor optimale isolatie.

Isoleerwaarde

Vacuumglas heeft een hoge energieprestatie met een U-waarde van o,7 W/m2K. Deze U-waarde staat gelijk aan de waarde van Triple glas. Het zorgt daarmee niet alleen voor een hoge isoleerwaarde, maar ook voor een strakke plaatsing in bestaande kozijnen.

Renovatie monumentale panden

Bij de renovatie van monumentale en historische panden is het vervangen van de houten kozijnen niet mogelijk. Isolatieglas, waaronder HR++ en triple glas past dan gewoonweg niet. De bestaande ramen zijn nog enkel glas en zullen wij vervangen om het pand aan de huidige energienormen te laten voldoen. Vacuumglas is dun en laag in gewicht, waardoor het past in de bestaande kozijnen en deze niet onnodig belast qua gewicht.

Monumentenglas

Vacuumglas, noemen wij ook wel monumentenglas, dit omdat het glas veelal geplaatst wordt in monumentale panden. Vacuumglas is ook te plaatsen in draaiende delen en deuren, waarin isolatie nodig is, zonder de sponning te wijzigen of kozijnen te verstevigen.

Vragen over vacuumglas?

Vaccumglas plaatsen wij in monumentale panden, zodat de isolatiewaarde verhoogd en de karakteristieke uitstraling van het pand behouden blijft. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 023 201 41 12.  Mail kan ook naar info@geendagzonderglas.nl. Ook kunt u 24/7 gebruik maken van ons contactformulier, wij zorgen dat wij snel contact met u opnemen.
Vacuumglas
Vacuumglas