Bovenlicht vervangen lost veel zaken op

Heeft u nog een houten klepraampje als bovenlicht of een klepraam van enkel glas? Het bovenlicht vervangen levert zomaar meer voordelen op dan u had gedacht. Uiteraard met isolatieglas en een rooster met filter. Wij zetten ze allemaal even op een rijtje op willekeurige volgorde, want voor iedereen hebben de voordelen een andere prioriteit.

Meer licht

Dat mag duidelijk zijn! Een houten bovenlicht of klepraam geeft geen enkele doorvoer van licht. Het lijkt wellicht maar een klein stukje, maar u zult verbaasd zijn ver het verschil in lichtinval na de vervanging. Het licht wat van boven komt straalt altijd verder uit de woning in.

Betere vochthuishouding

De vochthuishouding zal met het bovenlicht vervangen beduidend beter zijn. Het filter wat erin geplaatst wordt kunt u zelf stellen. Door het openzetten van het filter zal de frisse lucht naar binnen komen en zorgt u ervoor dat er geen condens op de ramen komt. Condens op ramen en kozijnen duidt op een verstoorde vochthuishouding en is niet goed voor houten kozijnen.

Anti pollen filter

In het rooster zit ook een anti-pollen filter. Dat is prettig als u last heeft van bijvoorbeeld hooikoorts of allergisch bent voor pollen. Het rooster kan gewoon open voor frisse lucht, het filter houdt de pollen direct tegen.

Inbraak proof

Een (houten) klepraampje is inbraak-gevoelig, u leest waarschijnlijk regelmatig over inbraken in de krant. In veel gevallen wordt er toegang verschaft in een woning via een openstaand klepraamje. Op zich logisch dat het open blijft staan als u heel even een boodschap gaat doen, de hond uitlaat of een avondje op stap bent. Met een vast bovenlicht inclusief rooster kunt u het rooster gerust open laten staan, dit geeft hetzelfde effect als het klepraam open zetten.

Minder onderhoud

Doordat nu het klepraam vervangen is voor een raam met isolatieglas en een rooster hoeft u de houten klep niet meer te schilderen, het scharnier te vervangen of schoon te houden. De glazenwasser of uzelf neemt deze ramen gewoon mee met het normale onderhoud.

Betere ventilatiemogelijkheden vooral als je niet thuis bent

U kent het waarschijnlijk wel! Een paar dagen weg of op vakantie, u gaat liever niet van huis met een klepraampje open. Maar thuiskomen in een on-geventileerde woning is ook niet prettig. Een bovenlicht vervangen zorgt ervoor dat u met een gerust hart op vakantie kunt en dat uw huis prima geventileerd wordt.

Verbetering in isolatiewaarde

Uiteraard vervangen wij bovenlichten altijd met hoogwaardig isolatieglas. U heeft zelf de keuze uit HR+, HR++ en HR+++. Door gebruik van isolatieglas wordt de isolatiewaarde van uw woning hoger en bespaard u ook nog eens op de energiekosten. Onze adviseurs geven daar uiteraard graag advies in.

Vragen over vervanging bovenlicht?

Wij helpen u graag met het vervangen van bovenlichten. Heel graag staan wij u met raad en daad ter zijde. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 023 201 41 12 of mail naar info@geendagzonderglas.nl. Ook kunt u 24/7 gebruik maken van ons contactformulier, wij zorgen dat wij snel contact met u opnemen.

bovenlicht vervangen
Bovenlicht vervangen