Een project waar we enorm trots op zijn, niet alleen vanwege de bijzondere locatie en de uitstraling, maar vooral vanwege de oplossingen die wij gebruikten. De loopbrug op hoogte bij de Tweede Kamer op het Binnenhof in Den Haag hebben wij voorzien van een glazen overkapping. Het bijzondere is dat de deze glazen overkapping een ronding heeft. Door het gebruik van glas blijven alle historische delen zichtbaar en kan men droog overlopen.

Glazen overkapping Binnenhof

Voor deze overkapping is het bestaande glas vervangen voor gelaagd isolatieglas. Het enkele glas was aan vervanging toe door veiligheidseisen, waardoor er is gekozen voor dubbel glas. Gelaagd isolatieglas is veiliger doordat dit een inbraak werende en doorval veilige werking heeft.

RVS strippen

Natuurlijk moest de looproute van en naar de Tweede kamer er ook strak uitzien. Hiervoor hebben wij alle RVS strippen aangepast, waardoor het strakke ontwerp nog beter tot zijn recht komt. De mix van binnen naar buiten wordt hierdoor nog beter geaccentueerd. 

Daklichten met verschillende radiussen

Het is een heel technisch verhaal, maar we leggen het toch graag kort uit. Het hele project bestaat uit meerdere glazen panelen die in RVS strips passen en ieder gebogen paneel heeft meerdere radiussen. Een gecompliceerd en uitdagende meetklus die wij vooraf exact op maat uittekenen, zodat het vervangen van de panelen in een strak tempo kan worden uitgevoerd.

Vragen over glazen overkappingen?

Heeft u vragen over glazen overkappingen die niet standaard zijn? Of heeft u informatie en advies nodig? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 023 201 41 12. Mail kunt u naar info@geendagzonderglas.nl. Ook kunt u 24/7 gebruik maken van ons contactformulier, wij zorgen dat wij snel contact met u opnemen.
Glazen overkapping
Glazen overkapping loopbrug Tweede kamer